De vereniging van Vrienden van de Museumwoning Tuindorp Vreewijk heeft I Tech You! benaderd om een applicatie te ontwikkelen voor een multitouchtafel in de museumwoning.

Sinds halverwege 2015 is een projectgroep bezig om de collectie van het museum te digitaliseren. Om de prachtige verhalen achter de voorwerpen, foto’s en kaarten uit de collectie op een multimediale manier aan bezoekers voor te schotelen is gedacht aan de aanschaf van een multitouchtafel. Deze tafel kan door de bezoekers met de hand bediend worden om allerlei informatie en verhalen op te vragen.

De database en de toepassing van programmatuur wordt door leerlingen die met het I Tech You! honoursprogramma mee doen ontwikkeld in nauwe samenwerking met de betrokkenen van de museumwoning. Het multimediale bedrijf Onwijs is een innovatieve organisatie die multitouch tafels met bijbehorende software levert en ontwikkelt. Medewerkers hebben een eerste demonstratie verzorgd.

Een van de doelen is om in het jaar van de viering van 100 jaar Tuindorp Vreewijk een applicatie beschikbaar te hebben en een onthulling van de multitouchtafel mogelijk te maken.

Reacties zijn gesloten.

disclaimer - cookies - Made with by Internetbureau Bubblefish